De Gouden eeuw
De zeventiende eeuw was de hoogtij voor de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Bovendien was dit een periode van grote culinaire veranderingen. Tot halverwege de zeventiende eeuw at men voornamelijk zoals in de late Middeleeuwen. Dit werd gekenmerkt door riant gebruik van specerijen. Door de opkomst van de Renaissance komen er nieuwe culinaire invloeden op gang. De Franse en Italiaanse invloeden, waarin zoetere smaken en subtiele kruiden de boventoon voerden, deden hun entree in de Nederlandse keuken.
Er zijn meerdere kookboeken uit de Gouden eeuw bewaard gebleven. Met deze autenthieke recepten zetten wij een heerlijk buffet neer voor u en uw gasten. Denkt u bijvoorbeeld aan*:
– Zoetigheden van kweepeer (17de eeuw)
– Erwtentoerte hartige taart met o.a. doperwten (16de eeuw)
– Verse limonade van sinaasappel en citroen (17de eeuw)
– Gekruide varkensworst met o.a. nootmuskaat en peper (17de eeuw)
– Paddenstoelentoerte met o.a. oude kaas en munt (16de eeuw)
Kosten overzicht:
Kosten voor het buffet zijn 50,- euro** per persoon.
Kinderen van 5 t/m 12 zijn 25,- euro per persoon
Kinderen t/m 4 zijn gratis.
De minimale afname is 25 personen.
Tevens rekenen wij transport kosten van 36,3 cent per kilometer, gerekend vanaf
Laren Gld.
*Getoonde recepten zijn ter illustratie.
**Prijs per 01-01-2023. Prijzen zijn indicatief. Ivm de huidige inflatie kunnen
prijzen hoger uitvallen dan weergegeven op de site.