Romeins buffet

Ervaar de overvloed van de Romeinse edelen en laat u meevoeren op de smaken van de Oudheid bij ons Romeins buffet. Wij verzorgen een keizerlijk buffet dat u meeneemt naar de tijd van badhuizen en lauwerkransen, gladiatoren en Galliërs. Bij Romeins eten denkt u misschien aan in toga’s loungende mannen die druiventrossen, olijven en liters wijn consumeren tijdens filosofische debatten, maar wat houdt de Romeinse keuken nog meer in?

Het oudste overgeleverde kookboek De Re Coquinaria geeft ons een glimp in de eetgewoontes en -gebruiken van de Romeinen. Voor de Romeinse rijken was de cera, de avondmaaltijd, een uitgebreide gelegenheid waarbij men aan tafel lag om een grote verscheidenheid aan gerechten te nuttigen. Met garum verrijkte eieren, moretumcrème en libum brood zijn enkele voorbeelden van wat u net als deze elite op tafel kan verwachten tijdens het buffet.

Ondanks dat de Romeinen nog geen suiker kenden, betekende dat niet dat zij geen zoetekauwen waren. Honing, dadels en rozijnen werden vaak gebruikt om gerechten te zoeten. Zo zijn ook de laterculi koekjes van dit buffet gezoet met honing en de venkelsalade met dadels voor de ultieme authentieke beleving.

Combineer het buffet met een van onze drankarrangementen, bestaande uit smaakvolle wijnen en historisch geïnspireerde dranken, om de ervaring compleet te maken. Tijdens het buffet zal de gastheer of -vrouw u graag voorzien in leuke weetjes over de gerechten en eetgewoontes uit deze tijd. Dit buffet is uitermate geschikt voor zowel de geschiedenisliefhebber als de fijnproever en laat u genieten van een banket wat zelfs een keizer zou verleiden.

Praktische informatie

  • Dit buffet is al te boeken vanaf 25 personen (kleinere groepen in overleg tegen meerprijs)
  • Voor hen met grote goesting bedragende kosten* €55,- per hoofd, voor puers (5 t/m 12 jaar) €27,50 en infans (t/m 4 jaar) eten gratis.
  • In de Romeinse cuisine was de vissaus garum onmisbaar, waardoor het buffet niet vegetarisch kan.
  • Voor transport met onze strijdwagen rekenen wij 36,3 cent per kilometer, gerekend vanaf Laren, Gelderland.

*Prijs per 01-01-2023. Prijzen zijn indicatief. I.v.m.de huidige inflatie kunnenprijzen hoger uitvallen dan weergegeven op de site.