Romeinse kookworkshop

In het oudste kookboek, De re coquinaria, kan je de lekkerste Romeinse gerechten vinden waarmee wij vandaag de dag nog heerlijk kunnen koken.
De eerste versie van het boek werd verzorgd door de grondlegger van de Europese gastronomie: Marcus Gavius Apicius. Dit boek is gekopieerd en aangevuld tot de versie uit de 4de eeuw die we vandaag de dag nog kennen.

Tijdens de kookcursus duiden we dit boek in en bereiden we een maaltijd waar we aan het eind, met zijn allen, de verschillende smaken van de Romeinse keuken kunnen ervaren.
Een greep uit de verschillend recepten:
– Worst van varken en rund met onder andere ui, peper en pijnboompitten.
– Een komkommersalade met onder andere honing, munt en azijn.
– Een Patina met onder andere ei, witte wijn, lavas, bonenkruid en asperges (Seizoensgebonden)


Voorafgaande aan de workshop is er een korte introductie over de Romeinse tijd en De re coquinaria.
Tijdens de workshop koken de gerechten in twee- of drietallen, elk groepje zal ca twee gerechten bereiden. Afhankelijk van het aantal deelnemers koken we meer of minder verschillende gerechten.

Kosten overzicht
Kosten voor de workshop zijn 50,- euro* per persoon.
Minimaal aantal deelnemers is 10 personen. Maximale groepsgrote is in overleg.
Tevens rekenen wij transport kosten van 30 cent per kilometer, gerekend vanaf Laren Gld.
Wij geven de workshops door een op u gekozen locatie in uw omgeving. Deze locatie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. We gaan graag samen in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

*Prijs per 01-01-2023. Prijzen zijn indicatief. Ivm de huidige inflatie kunnen prijzen hoger uitvallen dan weergegeven op de site.