Historisch buffet

Met ons Historisch Buffet nemen wij u mee op een culinaire reis door de tijd. Van oudheid tot vroegmoderne tijd, iedere periode heeft ons heerlijke dingen te bieden, en samen dragen zij bij aan de eetgewoontes die wij nu nog hebben. Laat u meevoeren langs de keukens van keizers en koningen, vazallen en voetvolk.

We beginnen onze reis in de tijd van het oude Rome, waar men liggend at voor een ultiem ontspannen maaltijd. In deze periode was het gebruik van garum, een gefermenteerde vissaus, populair om gerechten op smaak te brengen. Deze smaakmaker kunt u vinden in de gevulde eieren die bij het buffet worden geserveerd.

Daarna banen wij ons een weg naar de middeleeuwen. Bij zowel de edelen als het volk was de toert een populair gerecht in deze tijd, waar onnoemelijk veel variaties op zijn ontstaan.De paddenstoelentoert met rozijnen en rozenwater is een van deze spijzen die u op tafel zult terugvinden.

Vervolgens stappen we de Gouden Eeuw in. Een tijd van weelde en rijkdom, waarbij specerijen in overvloed te vinden waren in de haven, de markt en natuurlijk de keuken. Onze zoete taartjes met fruitjam zijn dan ook een afspiegeling van deze luxe, verrijkt met zes verschillende soorten specerijen.

Na het succes van de specerijen willen de edelen zich weer gaan onderscheiden van het gewone volk. Dat doen zij onderandere door het gebruik van kruiden en groenten uit de tuinen van hun riante landhuizen. Een voorbeeld hiervan is de Rauwe Salaet met rode kool, goudsbloem en groene kruiden.

Combineer het buffet met een van onze drankarrangementen, bestaande uit smaakvolle wijnen en historisch geïnspireerde dranken, om de ervaring compleet te maken. Tijdens het buffet zal de gastheer of -vrouw u graag voorzien in leuke weetjes over de gerechten en eetgewoontes uit deze tijd. Dit buffet is uitermate geschikt voor zowel de geschiedenisliefhebber als de fijnproever en laat u genieten van een banket om nog lang na te vertellen.

Een deel van het historisch buffet. 
O.a Romeinse gevulde eitjes, Casetoerte, Paddenstoelentoerte, Rauwe Salaet en Appelmoes.
Een deel van het historisch buffet.
Te zien zijn onder andere Romeinse gevulde eitjes, Casetoerte, Paddenstoelentoerte, Rauwe Salaet en Appelmoes.

Praktische informatie

  • Dit buffet is al te boeken vanaf 25 personen (kleinere groepen in overleg tegen meerprijs)
  • Voor hen met grote goesting bedragen de kosten* €50,- per hoofd, voor schildknapen (5 t/m 12 jaar) €25,- en borelingen (t/m 4 jaar) eten gratis
  • Een vegetarische variant van dit buffet is mogelijk
  • Voor transport rekenen wij 36,3 cent per kilometer, gerekend vanaf Laren, Gelderland

*Prijs per 01-01-2023. Prijzen zijn indicatief. I.v.m. de huidige inflatie kunnen prijzen hoger uitvallen dan weergegeven op de site.